0468 225 206
Emiel Dupontlaan 6 - 3120 Tremelo
Over Nele

Over Nele


Hallo, ik ben Nele Hostie en in 2002 behaalde ik mijn bachelordiploma Ergotherapie aan de Vesalius Hogeschool te Gent. Daarna volgde ik, gedurende anderhalf jaar, een posthogeschoolvorming aan de Hogeschool Hasselt over de educatieve benadering van personen met een autismespectrumstoornis om een betere autisme aanpak toe te passen, om GON-begeleiding type 9 op te starten en verder uit te bouwen.

In 2009 volgde ik een basiscursus aan de Thomas More Hogeschool Geel over de bewegingspedagogiek gebaseerd op het werk van Veronica Sherborne.

In 2019 deed ik mee aan een project van het Academisch Centrum voor Verpleeg- en Vroedkunde over fixatiearme zorg waarvan ik ambassadeur werd en studeerde af als 'Experte in Valpreventie' dat georganiseerd werd door het 'Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV)'. In 2022 heb ik de mogelijkheid gekregen om mij bij te scholen tot Vlaams Otago Instructeur.

Ondertussen heb ik al verschillende jaren ervaring als ergotherapeute, waarvan verschillende jaren bij kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen, zowel binnen het BuBaO en BSO als binnen een ambulant revalidatiecentrum. Daarnaast heb ik ervaringen opgedaan rond woningaanpassing, VAPH-dossiers en rolstoel- en hulpmiddelenadvies binnen verschillende organisaties. Nu werk ik als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum waar ik de zelfredzaamheid van de bewoners zo lang mogelijk optimaal probeer te houden.

Ik ben erkend door FOD gezondheid en ben lid van Ergotherapie Vlaanderen. Binnen onze beroepsvereniging  proberen we samen met de voorzitter en verschillende zelfstandige ergotherapeuten  ons beroep meer en meer op kaart te zetten.

Ergotherapie Vlaanderen